Plesnivé citróny, nahnilá zelenina. Co odhalila kontrola potravin v Jablonci

V pondělí jsme se na kontrolu potravin vydali do Jablonce nad Nisou a nejdřív jsme zamířili do místního Kauflandu.

Naše první kroky vedly k ovoci a zelenině. Na první pohled bylo vše krásné. Po důkladném prozkoumaní jsme ale narazili například na měkké okurky, lilky, nebo plesnivé citrony. "Potom, co jsme se tady pohybovali zhruba pět minut, tak nám přijde, že vedoucí nás zmerčil a začali zboží kontrolovat," hlásila reportérka TV Nova.

Využili jsme situace a s plesnivým ovocem jsme šli rovnou za ním. "Když vy to projdete, já půjdu za vími, taky najdete. Ale není to omluva samozřejmě. Probereme to znova a vyházíme to. Omlouváme se," řekl.

[chooze:article;value:497313]

Další z obchodů, do kterého jsme se vydali, byl Albert. Prošli jsme ovoce i zeleninu a tady není opravdu co vytknout. Byli jsme tam zhruba 20 minut a za celou dobu jsme nenašli jediné zkažené ovoce nebo zeleninu.

Plesnivé citrony, zázvor nebo nahnilá paprika na nás naopak čekaly v obchodě Penny market. "Asi to není úplně v pohodě, že? Tak to ihned odstraníme," slíbil vedoucí prodejny.

Posledním z obchodů bylo Tesco. Sortiment tu sice nebyl tak pestrý jako v jiných větších obchodech, kvalita potravin ale byla v pořádku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.