Hygienici varují před voňavkou, obsahuje nebezpečnou látku

“Jedná se o parfémovanou vodu ve skleněném flakonu, úzkého, válcového tvaru s rozprašovačem a s uzávěrem,“ popsali na webu hygienici. Flakon je vložen do papírové skládačky černé barvy s obrázkem kovových nýtů a spon. Název New Sitich, N°48, eau de parfum pour femme je doplněn o českou přelepku TOALETNÍ VODA s neexistujícím čárovým kódem EAN.

“Výrobek svým názvem, grafikou a celkovým designem připomíná jiný značkový výrobek,“ uvedli hygienici.

[chooze:article;value:486601]

​Podle laboratorních testů obsahuje látku zvanou lilial, která se v Evropské unii nesmí v kosmetických výrobcích používat. Testy na zvířatech prokázaly, že je toxická pro reprodukci a je pro lidské zdraví rizikem.

Lilial dříve používaný v kosmetice pro svou květinovou vůni připomínající konvalinku či brambořík, se tak dostal na unijní seznam látek vzbuzující mimořádné obavy - CMR (karcinogenní, mutagenní, snižující plodnost a toxické pro reprodukci), jejichž použití je v Evropě až na výjimky zakázáno.

Distributorem toaletní vody New Sitich, N°48 je podle hygieniků pražská firma CHARM BEAUTY a testovaný výrobek byl zakoupen v obchodě My shop v Želetické ulici v Litoměřicích.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.