Vítězství Meghan u soudu. Naděje nevlastní sestry převálcovala

Nad vévodkyní Meghan zlomila hůl i její nevlastní sestra Samantha Markleová, se kterou mají stejného otce. Samantha se sestru rozhodla zažalovat za pomluvu a požadovala po ní odškodné ve výši 60 tisíc liber (zhruba 1 600 000 korun). Vadilo jí, že Meghan v show Oprah Winfreyové popřela jejich dobrý vztah v dětství a že poskytla další detaily o jejím soukromí pro knihu Hledání svobody. Soudkyně však žalobě nevyhověla.

[chooze:gallery;value:31022]

​"Rozumný posluchač by měl pochopit, že obžalovaná pouze vyjádřila vlastní názor na své dětství a vztah s nevlastními sourozenci. Soud tedy shledal, že tvrzení žalobkyně není objektivně ověřitelné ani empiricky dokazatelné. Žalobkyně nemůže věrohodně vyvrátit názor obžalované na vlastní dětství," rozhodla podle britského listu Independent americká soudkyně Charlene Edwards Honeywellová. A uvedla, že vévodkyně není zodpovědná ani za knihu Hledání svobody, jelikož není její autorkou.

[chooze:article;value:497299]

Samantha Markleová zažalovala svou nevlastní sestru v březnu roku 2022. "Žalobkyně podává tuto žalobu založenou na prokazatelně nepravdivých a zlomyslných prohlášeních své nevlastní sestry před celosvětovým publikem. Meghan publikovala a šířila lži určené ke zničení reputace navrhovatelky, které vedly k jejímu ponížení, hanbě a nenávisti v celosvětovém měřítku," stálo podle portálu Mirror v návrhu Samanthy Markleové.

Osmapadesátileté ženy se dotklo tvrzení, že Meghan vyrůstala v dětství bez jakýchkoliv sourozenců. "Vyrůstala jsem jako jedináček, to ví každý kolem mě. Přála jsem si mít sourozence," svěřila se v pořadu Oprah Winfreyové vévodkyně ze Sussexu. Podle soudkyně Honeywellové však Meghan nezpochybnila samotnou existenci nevlastní sestry, pouze řekla, že si s ní nebyla blízká. Samantha Markleová však stále trvá na tom, že mladší sestře pomáhala s domácími úkoly a pravidelně ji vyzvedávala ze školy.

Definitivní konec Meghan a Harryho v Británii. Král je vystěhoval (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.