PŘEHLED: Otevírací doba obchodů o Velikonocích. Kdy a kde si nakoupíte?

Velký pátek v letošním roce připadá na 7. dubna, Velikonoční pondělí pak na 10. dubna. A právě tento svátek se řadí mezi ty, kdy musí zůstat prodejny s plochou nad 200 metrů čtverečních zákazníkům uzavřené.

Nařizuje to zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, který je platný od roku 2017. Existují ale výjimky, díky kterým si i v pondělí lidé pořídí to nejnutnější. Nařízení se totiž netýká míst se zvýšenou koncentrací cestujících, jako jsou například letiště nebo nádraží.

[chooze:article;value:488826]

Otevřená tak zůstane třeba Billa na Letišti Václava Havla nebo na hlavním nádraží v Praze a Brně. Zákazníci budou moci navštívit i prodejnu Albert u autobusového nádraží v Českých Budějovicích. Nakoupit si však lidé budou moci jak v pátek, tak po celý velikonoční víkend. Obchody totiž neplánují nijak měnit otevírací dobu.

Albert

Na Velký pátek budou moci zákazníci navštívit prodejny Albert v klasické otevírací době, a to od 7 do 22 hodin. Nakoupit si bude možné také v sobotu a v neděli.

O Velikonočním pondělí pak bude otevřená pobočka v Českých Budějovicích v obchodním centru Mercury, které má na střeše autobusové nádraží. Pobočka bude otevřená od 8 do 18 hodin.

Billa

Pohodlně od pátku do neděle si budou moci lidé nakoupit v Bille. Otevírací doba zůstává stejná, prodejny budou otevřené většinou od 7 do 20 hodin, v neděli pak od 8 do 20 hodin.

[chooze:article;value:492517]

V pondělí pak bude možné navštívit prodejnu na Letišti Václava Havla nebo na hlavním nádraží v Praze a v Brně. Ty totiž zůstávají otevřené.

Globus

Rovněž v Globusu si zákazníci nakoupí v pátek, v sobotu i v neděli v běžnou otevírací dobu. Ta je ve všech hypermarketech od 7 do 21 hodin. Výjimkou je Globus Černý Most, který má otevírací dobu od 7:30 do 22:00.

Lidl

Na nákup bude možné zajít od pátku do neděle také do Lidlu, který bude otevřený podle běžné otevírací doby. Ta je většinou od 7 do 21 hodin, v neděli pak od 8 do 21 hodin.

Kaufland

Lidé si v prodejnách Kauflandu nakoupí v pátek i po celý víkend. Otevřeno totiž bude podle běžné otevírací doby, která je zpravidla od 7 do 22 hodin.

[chooze:article;value:494347]

Penny Market

Ani v Penny Marketu se zákazníci nemusí bát, že by si na Velký pátek nebo o velikonočním víkendu nenakoupili. Obchod bude mít otevřeno dle normální otevírací doby, tedy od 7 do 20 hodin.

Tesco

Hypermarkety i supermarkety Tesco budou příští týden v pátek, v sobotu i v neděli otevřené tak, jak jsou zákazníci zvyklí. To platí rovněž pro prodejny Tesco Expres. "Během Velikonoc budou mít naše obchody běžnou otevírací dobu," ubezpečil mluvčí Tesca Michal Kuzmiak.

​Plesnivé ovoce i předražená zelenina. Podívejte se, co našel štáb TV Nova při kontrole obchodu v Kladně:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.