Zima se nevzdává. Česko opět sevřou silné mrazy, bude i sněžit

Ve čtvrtek teploměry ukážou 11 až 15 stupňů, na horách okolo 5 stupňů. Bude zataženo až oblačno, na většině území bude pršet a ojediněle udeří bouřky. Až na 16 stupňů se teploty vyšplhají v pátek, počítejte s deštěm nebo bouřkami.

"V západním proudění přejde přes střední Evropu frontální systém. V dalších dnech bude ze západní přes střední Evropu postupovat tlaková níže k severovýchodu. V neděli v jejím týlu k nám začne proudit studený vzduch od severu," popsali meteorologové.

Sobota bude chladnější, denní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 15 stupni. Zataženo až oblačno, na většině území by mělo pršet. Stejná má být i neděle, teploty se ale propadnou na 5 až 9 stupňů. V polohách nad 400 metrů má sněžit.

[chooze:article;value:497009]

Příští týden Česko v nočních a ranních hodinách znovu sevřou nepříjemné mrazy. "V první polovině týdne mezi tlakovou níží nad jihovýchodní Evropou a rozsáhlou oblastí vysokého tlaku vzduchu nad severozápadní a severní Evropou k nám bude proudit studený vzduch od severu až severovýchodu a jeho příliv bude postupně slábnout," uvedl ČHMÚ.

Noční teploty v pondělí mezi 0 až –4 stupni, přes den stoupnou na 3 až 7 stupňů. Většinou bude oblačno, místy se vyskytnou sněhové přeháňky. Vyhlídka od úterý do čtvrtka také počítá s oblačností a občasným sněžením. Teploty v noci by mohly klesnout až k –7 stupňům, denní nepřesáhnou 9 stupňů.

Česko zasypal sníh, kvůli počasí kolabovala doprava (28. 3. 2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.