Princ Archie se vrátil na oficiální web rodiny. V údajích o něm je ale chyba

Není to tak dávno, co profil tříletého prince Archieho zmizel z oficiálních stránek britské královské rodiny. Jak ale upozornil deník Mirror, jeho profil je teď zpátky. Znovu se ale objevil s do očí bijící chybou.

Oficiální profil malého Archieho poskytuje fanouškům pohled na líbeznou fotografii prince krátce po jeho narození. Uvedené je i to, že se narodil v pondělí 6. května v 5:26 tamního času a vážil lehce přes tři kilogramy.

Profil ale doplňuje i informace o tom, že Archie je sedmý v pořadí na britský trůn. To ale není pravda. Odborníci na britskou královskou rodinu už teď vědí, že taková informace Archiemu nepřidala, ale naopak uškodila.

[chooze:article;value:485014]

​Princ Archie se totiž po smrti královny Alžběty II. stal v pořadí šestým následníkem trůnu. Na sedmém místě je nyní jeho mladší sestra Lilibet.

Vyšší příčku v pořadí na britský trůn obsazuje jejich otec princ Harry, který je pátým v pořadí na britský trůn. Těsně před ním jsou děti Kate a Williama.

Právě William je na úplné špici a je prvním následníkem trůnu. Jeho nejstarší syn, tedy devítiletý George, je druhým a sedmiletá princezna Charlotte je v těsném závěsu. Čtvrtý v pořadí je nejmladší ze tří sourozenců, tedy čtyřletý Louis.

[chooze:article;value:485524]

​Po Archiem a Lilibet má nárok na trůn Andrew, vévoda z Yorku, a druhý nejstarší syn zesnulé královny. Následují jeho dcery – nejprve princezna Beatrice na devátém místě, za ní její dcera Sienna. Na 11. místě je druhá z dcer princezna Eugenie a 12. místo obsazuje její syn August.

Třináctý je třetí z královniných synů princ Edward. Toho následují jeho děti, tedy 15letý syn James a 19letá dcera Lady Louise. Ta je v pořadí na trůn až za svým bratrem z jednoho prostého důvodu. Zákon, který ukončil přednost mužů před ženami v pořadí na britský trůn, totiž vstoupil v platnost až v roce 2011, a vztahuje se tak pouze na děti narozené až poté.

To samé pravidlo tak v pořadí na trůn sesadilo i princeznu Annu. Ačkoliv je druhou nejstarší z královniných dětí, v pořadí na britský trůn je až na 16. místě. Všichni její bratři, a to i ti mladší, mají výsadní právo.

Král Karel III. je na své první zahraniční cestě. V Německu ho čekaly tisíce lidí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.