Nová naděje pro rodiče unesené Maddie. Policie získá peníze na další pátrání

Tříletá Maddie McCannová záhadně zmizela během rodinné dovolené v Portugalsku v roce 2007. Od té doby se několikrát objevily různé spekulace o tom, co se holčičce mohlo stát. Žádná ale nebyla definitivně potvrzena, a vyšetřování případu tak i po skoro 16 letech pokračuje.

Kromě portugalských policistů kauzu řeší i jejich britští kolegové, protože rodina holčičky je právě z Velké Británie. Britové dokonce v roce 2011 založili speciální policejní oddělení, které se zabývá pátráním po Maddie a dalších pohřešovaných osobách. Operace Grange už britské daňové poplatníky stála odhadem 13 milionů liber (přes 350 milionů korun).

Policie ale nyní potřebuje další peníze, aby mohlo pátrání po Maddie pokračovat. Jde o 302 470 liber (přes 8 milionů korun). Žádost o další finance by prý nakonec mělo ministerstvo vnitra schválit. Informaci deníku The Sun potvrdil zdroj blízký vyšetřování. "Je to skvělá zpráva. Maddiini rodiče Kate a Gerry budou potěšeni. Dává to novou naději," popsal.

[chooze:article;value:491623]

​Ohledně dalšího financování přitom panovaly velké obavy. Případ se totiž táhne už dlouho a i britská vláda hledá, kde ušetřit. "Dokud existují nezodpovězené otázky, tak chápu, proč existuje případ," řekl bývalý detektiv Peter Bleksley. "Chápu ale také frustraci rodin, které mají také pohřešované děti, ale nemají luxus takového průběžného financování," dodal.

Tříletá britská holčička Madeleine zmizela v květnu 2007 z apartmánu v turistickém komplexu v Praia da Luz v Portugalsku. Její rodiče byli zrovna na večeři v blízké restauraci.

[chooze:gallery;value:19658]

​Vyšetřovatelé od začátku pracovali s verzí únosu, ze kterého po určitou dobu podezírali dokonce právě příbuzné dívenky. Až v roce 2020 začali němečtí vyšetřovatelé otevřeně mluvit o tom, že za zmizením a nejspíš i smrtí Madeleine McCannové by mohl stát Christian Brückner, který byl už v letech 1994 a 2016 odsouzený za sexuální zneužívání dětí. K únosu Maddie se doposud nepřiznal.

Policie si v roce 2020 myslela, že má hlavního podezřelého:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.