Češi už teď skupují letní dovolené. Cestovky mají mnohdy vyprodáno

Jakoby žádná krize nebyla. Cestovní kanceláře vyprodávají poslední zájezdy na léto. Češi prý vykoupili pobyty dřív než loni.

Cestovní kanceláře teď nabízejí poslední zájezdy za nižší ceny a stejně tak širší výběr služeb. Na pozoru by se prý měly mít zejména rodiny s dětmi. Mizí totiž hlavně apartmány.

"Aktuálně evidujeme obrovský zájem o letní sezónu. Například Egypt, Turecko, Řecko, Španělsko nebo Tunisko lidé vyprodávají opravdu ve velkém. Doporučujeme, že ten, kdo si chce vybrat, tak ať určitě nečeká na poslední chvíli," uvedl mluvčí cestovní kanceláře Exim Tours Petr Kostka.

[chooze:article;value:492858]

​"Ten zájem je opravdu rekordní," potvrdila i mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. "My vidíme v tuto chvíli ten nárůst o 120 procent oproti rekordnímu loňskému roku. Ty destinace jsou takové ty klasické, z těch méně obvyklých je to třeba Madeira, Albánie nebo Černá Hora," dodala.

Některé cestovní kanceláře už musely navýšit kapacity. "Díky enormnímu zájmu ze strany klientů jsme již ke konci loňského roku navyšovali kapacity do všech destinací, abychom uspokojili poptávku, která je již nyní o víc jak polovinu vyšší než minulý rok ve stejnou dobu," řekla mluvčí Blue Style Ilona Topolová.

Ceny pobytů zůstávají podle cestovních kancelářích srovnatelné s loňským rokem. Pokud ceny rostly, maximálně prý o jednotky procent. Některým cestovním kancelářím Češi loni trhli rekord, tržby byly za miliardy korun.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.