Anektovaná území Rusům nestačí. Prozradili, co ještě chtějí dobýt

S těmi přišel předseda Krymského parlamentu Vladimir Konstantinov. Podle něj musí být podmínkou ukončení "speciální vojenské operace", jak Rusové válku na Ukrajině nazývají, ovládnutí města Oděsa, dvoumilionové metropole na pobřeží Černého moře, která je centrem Oděské oblasti.

"Oděsa musí být pod naší kontrolou: Musí být ruská, nebo neutrální. Ale hlavní je, že bude pod naší kontrolou," řekl Konstantinov agentuře RIA Novosti. Jako další cíl vytyčil, že to, co zbyde z Ukrajiny, musí být zcela bezbranné.

"My jistě víme, že jakýkoliv mír dojednaný bez kompletního zničení ukrajinských fašistů, protiruského státu jako nástroje ke zničení Ruska, který používá Západ, je jen dočasný. Samozřejmě, že Západ bude dál testovat naši sílu, budeme stále ve stavu bojové připravenosti bez ohledu na to, jaký dokument podepíšeme. Takže je nutné kompletně zničit nacistickou ideologii," uvedl Konstantinov.

To je ovšem v ostrém kontrastu s prohlášením Jevgenije Prigožina, šéfa soukromé Wagnerovy armády, která na východě Ukrajiny bojuje po boku Rusů. Ten v minulém týdnu v rozhovoru uvedl, že pochybuje, že se Rusům podaří dosáhnout "denacifikace Ukrajiny", což byl jeden z cílů, který před napadením Ukrajiny deklarovali. Prigožin si totiž není jistý, že by na Ukrajině vůbec nějací nacisté byli, uvedla stanice Euronews.

[chooze:article;value:496622]

Špatný mír je časovaná bomba

Konstantinov ale na svých tvrzeních o nacistech trvá. A zdůraznil, že je potřeba nadiktovat Ukrajině takové mírové podmínky, že nebude mít prostor pro žádné kličky a porušování podmínek.

"Nechat jej nepříteli, který není vázán žádnými morálními zásadami, nepříteli, který vyznává nacistickou ideologii, by znamenalo nastražit časovanou bombu pro příští generace Rusů. A to je velmi nebezpečné. Nepřítel nesmí mít žádnou iluzi, že by se mohl pomstít," dodal Konstantinov, že mír je podle něj možný jen po jasném a zdrcujícím ruském vojenském vítězství.

Tzv. demilitarizace Ukrajiny, což byl další z Ruskem deklarovaných cílů, je ale další bod, o kterém Prigožin řekl, že pochybuje, zda jej ruská armáda dokáže splnit. Podle něj by to znamenalo nutnost zničit celou ukrajinskou armádu a na to teď ruské síly absolutně nemají kapacitu.

Vladimir Putin do Běloruska přesune taktické jaderné zbraně:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.