Princ William zamířil do Polska. Navštívil vojáky na základně v Řešově

Obrovským gestem solidarity s Ukrajinou je náhlá dvoudenní návštěva prince Williama v Polsku, kam zavítal poprvé po šesti letech. Jeho první kroky směřovaly na vojenskou základnu protivzdušné obrany v Řešově (Rzeszów). Britským a polským vojákům poděkoval za obranu před ruským nepřítelem.

"Chtěl jsem přijít osobně a poděkovat vám za všechno, co tady děláte. Za to, že se staráte o bezpečnost všech. Chtěl jsem vám osobně vyjádřit vděčnost za to, že udržujete všechny v bezpečí," prohlásil princ William.

Základna na jihovýchodě Polska je bývalé letiště přestavěné na logistické centrum, odkud proudí letadly na Ukrajinu veškerá pomoc a chrání také zdejší vzdušný prostor. Princ z Walesu si základnu prošel v neformální černé bundě a kalhotách a zaujal ho raketomet, který si pečlivě prohlédl.

[chooze:article;value:496389]

​"Děláte tady opravdu důležitou práci. Bránit naši svobodu je opravdu důležité a všichni doma vás podporují. Rád jsem vás všechny poznal a přeji vám hodně štěstí," doplnil princ William.

Ve Varšavě princ William navštívil středisko pro ukrajinské uprchlíky, osobně si promluvil s několika ukrajinskými ženami, které musely opustit své domovy ve válečných zónách. A s ukrajinskými dětmi si princ z Walesu dokonce zahrál stolní tenis.

Princ William uctil vojáky také položením věnce u Hrobu neznámého vojína. Důležitým bodem jeho návštěvy bylo i setkání s polským prezidentem Andrzejem Dudou v Prezidentském paláci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.