Neukáznění řidiči nedali přednost záchranářům. Vjeli jim přímo do cesty

Jen málo chybělo k tomu, aby se ve čtvrtek večer stala v pardubické ulici Teplého vážná nehoda. Světelnou křižovatkou totiž projíždělo auto s lékaři na palubě a se zapnutými majáky. Řidiči ale viděli na semaforu zelenou a vjeli mu do cesty. Záchranářský vůz tak musel rychle zastavovat. Video z celého incidentu zaslal redakci TV Nova divák, který ho natočil na palubní kameru. 

Podle dopravního experta Romana Budského je to zapříčiněno obecnou nepozorností řidičů na světelných křižovatkách. Často je totiž nezajímá nic jiného než zelené světlo na semaforu. "Vůbec nevnímají, co se děje kolem nich. Řada řidičů jede hlava nehlava. Je dobré říkat řidičům, aby si alespoň koutkem oka všímali toho, co se děje i z těch směrů, které by měly stát," poradil Budský.

[chooze:article;value:493432]

Snadno tak totiž můžete předejít například srážce právě s příslušníky integrovaného záchranného systému či nepozornými řidiči. "Neřekl bych, že to ti lidé dělali bezohledně. Zkrátka a dobře si toho nevšimli," pokračoval.

"Lze velice pochválit řidiče záchranářského vozidla, že s tou možnou chybou počítal a raději zastavil. Takhle se to nyní řidiči učí na školeních, kterými procházejí. Učí se, aby do křižovatek, kde mají například červenou, najížděli dostatečně opatrně a byli schopni zastavit. Reakce řidiče tedy byla naprosto vzorová," pochválil expert rychlou reakci záchranářského auta.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.