Na Ukrajině zemřel český dobrovolník. Zahynul v boji proti Rusům

Válka na Ukrajině si vyžádala život dalšího Čecha. Dobrovolník, který přijel podpořit ukrajinské vojáky, padl v boji s Rusy. Kde přesně zemřel, ale zatím není známo.

Informaci o smrti dobrovolníka potvrdilo ministerstvo zahraničí. "Můžeme potvrdit, že o víkendu padl dobrovolník s českým občanstvím. Je to už druhý takový případ, o kterém za poslední rok víme," prozradil mluvčí ministerstva Daniel Drake.

[chooze:article;value:495430]

K úmrtí dobrovolníka se vyjádřil i prezident Petr Pavel. "Je to smutná zpráva zvláště proto, že ten člověk jako zdravotník pomáhal při záchraně lidských životů a o to je smutnější, že o ten svůj přišel. Bohužel konflikty přinášejí ztráty a každá zpráva je velmi těžká. Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast rodině padlého. Myslím, že dokud ten konflikt neskončí, budou podobné zprávy stále přibývat. I proto bychom se měli snažit, aby skončil co nejdřív," řekl Pavel.

Padlý voják je již druhým českým dobrovolníkem, který na Ukrajině zemřel. Tím prvním byl muž z Třebíče, který zahynul loni v červnu. Osudným se mu stal minometný granát na Donbase. Nešlo však o vojáka, nýbrž o muže, který vozil humanitární pomoc.

Ruští vojáci chladnokrevně popravili ukrajinského zajatce:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.