Shnilé jahody i okurky. Nekvalitní potraviny jsou i v malých obchodech

"Všechno dobré, tady podívejte, čerstvé že jo. Pomela taky pěkná, tohle taky pěkné, ne?" pochvalovala si svoji prodejnu obchodnice v Sezemicích, jenže štáb TV Nova je pozorný. Jahoda byla shnilá. A ve formě nebylo ani víno. Ovšem za okurky a jablka dali pochvalu. 

Ve stejné ulici je další prodejce. Tady ale nenašli jedinou chybičku. Prý proto, že tyhle potraviny důsledně prodavačky přebírají. "To jde z velkoskladu, tam je to chlazené. Když se přinesou jablka do tepla, tak to začne flekatět," prozradila vedoucí.

V Chotči není moc co kontrolovat, bylo tam jen patnáct cibulí a jinak prázdné bedýnky. Aby to neshnilo, vedoucí totiž nakupuje jen potřebné množství. Přijde tam navíc jen asi deset lidí denně.

[chooze:article;value:494745]

V Dolních Ředicích je větší obchod a i prodavaček je víc. Okurka byla tak shnilá, že teče i přes obal. A v Horních Ředicích na velkou inspekci není čas. S obchodníkem totiž byla řeč. 

V Moravanech zákazníci obchod chválí už u dveří. Jen mandarinky měly scvrklou kůru, jedna byla dokonce plesnivá. 

Ve Slepoticích je obchod extrémně čistý a zelenina i ovoce vypadají jak na výstavě. Velký výběr zeleniny není v nedalekém Uhersku. Všechno je ale čerstvé. 

V Horním Jelení jsou oba krámky na medaili. Ovoce a zeleninu přebírají každý den. 

Lidé raději nakupují na farmářských trzích. Potraviny jsou zde kvalitnější:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.