Útočník se měl dobývat na letiště v Mladé Boleslavi, policie ho zastřelila

Policie informovala o incidentu v Mladé Boleslavi, který se stal krátce po půlnoci ze čtvrtka na pátek. "Operační důstojník vyslal na základě oznámení na linku 158 policejní hlídku do Bezděčína na Mladoboleslavsku, kde měl neznámý muž, který tam zastavil s osobním vozidlem, s tyčí demolovat ubytovnu a další přilehlé objekty," popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

​Když policisté dorazili na místo, muž už tam nebyl. Nalezli jej ale na letišti, kde podle Suchánkové demoloval hangáry a další vybavení. Policisté muže vyzvali, aby všeho nechal, ten však vůbec nereagoval a choval se k hlídce značně agresivně.

[chooze:article;value:479931]

​"Policisté proto použili po dalších zákonných výzvách donucovací prostředky. Hmaty, chvaty, slzotvorný prostředek, teleskopický obušek, taser, a to i opakovaně, a následně i služební zbraň. I přesto, že policisté zraněnému muži okamžitě poskytli neodkladnou první pomoc, na následek zranění zemřel," dodala Suchánková. Policisté měli po zásahu drobná poranění, která nevyžadovala lékařskou péči.

Škodu na ubytovně a na letišti vyšetřuje kriminální policie, okolnosti střelby si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Ubytovna, kde muž začal s demolováním vybavení:

[chooze:gallery;value:30821]

Snímky z mladoboleslavského letiště po řádění agresivního muže:

[chooze:gallery;value:30818]

​    

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.