PŘEDPOVĚĎ: V Česku se konečně oteplí. Pak ale vytáhneme deštníky

"Přes střední Evropu se bude k východu přesouvat tlaková výše. Po její zadní straně k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu. V neděli začne ovlivňovat počasí u nás mělká brázda nízkého tlaku vzduchu od západu. V příštím týdnu budou v teplejším západním proudění postupovat přes střední Evropu jednotlivé fronty," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

pátek bude polojasno až oblačno. V noci teploty spadnou až k 3 °C, na východě dokonce k 5 °C. Přes den naměříme 12 °C, v Čechách i 15 °C. Na východní polovině území však bude vát místy čerstvý vítr s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

[chooze:article;value:494808]

Sobota bude podle meteorologů skoro jasná až polojasná, přechodně i oblačná. Noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až 1 °C, během dne se pak dočkáme až 15 °C, na severu Čech bude ale pouze 10 °C.

neděli můžeme očekávat polojasno, od západu pak bude přibývat oblačnosti a bude až zataženo. Objeví se místy déšť a přeháňky. Noci už nebudou ale tak chladné, teploty klesnou maximálně na 1 °C, během dne se rtutě teploměrů vyšplhají až k 15 °C.

Začátek nového pracovního týdne bude ve znamení většinou oblačné oblohy. Místy však bude v pondělí pršet a v 1 000 metrech musíme počítat i se sněhem. V noci budou teploty mezi 6 až 2 °C, přes den se zvednou maximálně na 14 °C.

Také v dalších dnech budeme muset vytáhnout deštníky. Bude oblačno až zataženo, místy s občasným deštěm a přeháňkami. Teploty se v noci sníží maximálně na 3 °C, během dne vystoupají až na 16 °C.

V Pomoraví jsou k vidění už i první rozkvetlé kvítky. Podívejte se:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.