Češi na Velikonoce utíkají za teplem. Tyto destinace jsou v dubnu ideální

Velikonoce jsou tradičně oblíbeným obdobím českých turistů. "Můžete si naplánovat krásný prodloužený víkend. Češi na toto období často plánují dovolenou s velkým předstihem. Jsou to celé čtyři dny, a když k nim přihodíte ještě pár dní, můžete vyrazit klidně na týdenní pobyt u moře nebo někam po Evropě," nastínila obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Pokud vás láká teplo, měli byste podle ní zvážit Egypt. "Vhodné jsou v tomto období třeba destinace jako Hurghada nebo Marsa Alam. Hurghada je vhodná i pro ty, kdo chtějí objevovat krásy města, kdežto Marsa Alam vyzývá ke šnorchlování a potápění. Milovníci podmořského života si jistě přijdou na své," zmínila Pátek.

[chooze:article;value:494820]

​A počasí vás tam rozhodně nezklame. "Egypt je zárukou hezkého, sluncem zalitého počasí a příjemných teplot, a to v jakémkoliv období. Když tam vyrazíte v dubnu, nemusíte se bát deště. Teploty se přes den pohybují kolem 25 až 30 stupňů Celsia, teplota moře se pohybuje mezi 22 až 24 stupni," doplnila moderátorka Počasí TV Nova Anna Bábovská.

[chooze:gallery;value:30812]

​Další celoroční destinací jsou i Kapverdy. "Čeká vás tam pobyt u moře na krásných plážích. Tamní obyvatelé vás naladí na vlnu bez stresu," nastínila Pátek. Co se týče počasí, nastává tam v dubnu zlom. "Přestává foukat silný vítr a teploty se tam přes den drží nad 25 stupni," dodala Bábovská.

[chooze:article;value:488694]

​Doletovou vzdáleností je ale ještě blíž tuniský ostrov Džerba. "Doletíte tam za zhruba dvě a půl hodiny. Džerba je klidnější místo, můžete objevovat krásy ostrova, můžete vyjet na výlet lodí nebo do Sahary, podívat se na trhy nebo navštívit krokodýlí farmu," řekla Pátek.

I v Džerbě by vás mělo přivítat slunečné počasí. "Teploty se tam přes den pohybují mezi 22 až 26 stupni, v noci mohou klesnout na 15. Také v Tunisku se během dubna obejdeme téměř bez srážek," uzavřela Bábovská.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.