Vandal poničil hrob mladého chlapce. Zdemoloval i pietní místo u silnice

Vše se mělo stát v sobotu po 15. hodině. Jakmile to matka tragicky zesnulého chlapce zjistila, vše nafotila a zveřejnila na sociálních sítích s prosbou o pomoc při pátrání po viníkovi. Příspěvek za krátkou dobu sdílely tisíce lidí.

Vandal měl podle všeho vzít do ruky sekeru. Nejprve zdemoloval pietní místo u Paštik nedaleko Blatné, kde chlapec před lety zahynul. Pak pokračoval na hřbitov, kde ještě poničil chlapcův hrob. Rodině prý nejde o náhradu finanční škody, ale o potrestání takového hyenismu. Zdrcená matka proto prosí kohokoliv, kdo mohl vandala při jeho řádění zahlédnout, aby se ozval buď jí, nebo přímo policii.

[chooze:article;value:468762]

Osmnáctiletý David byl oblíbený a bezproblémový kluk, který miloval auta. A právě jízda v autě se mu stala osudnou. Jeho stejně starý kamarád v prosinci roku 2017 nezvládl řízení, dostal smyk a s vozem narazil do stromu. David, který seděl na místě spolujezdce, nehodu nepřežil. Nakonec se ukázalo, že řidič sedl za volant pod vlivem alkoholu. Dodnes na Davida na místo tragédie chodí vzpomínat rodina, známí i kamarádi.

Podobné případy vandalismu nejsou ojedinělé. Ještě horší se stal v dubnu roku 2015 na Táborsku. Kromě zlomeného náhrobku z leštěné žuly, prolomené krycí desky a zničených stojanů na svíčky se tehdy vandal neštítil vyndat i urnu s pozůstatky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.