Hororový omyl v nemocnici: Pacientovi omylem amputovali zdravý penis

Penis pacientovi omylem odstranil 35letý chirurg. Měl mu nesprávně diagnostikovat zhoubný nádor, píše portál The Telegraph.

Incident se stal 13. listopadu 2018 v nemocnici San Donato ve městě Arezzo v Itálii. Lékaři si nezvratné pochybení uvědomili až po zákroku, když kontrolovali mužům úd. Zjistili, že je úplně zdravý. Netrpěl rakovinou, ale typem syfilidy, která se dá vyléčit.

Tento týden začal soud, pacient za špatnou amputaci žádá odškodné ve výši 400 tisíc eur, v přepočtu bezmála 10 milionů korun. Chirurg podle jeho právních zástupců zaměnil syfilidu za rakovinu proto, že si nepozorně vyložil předběžné testy, upozornil list Mirror.

[chooze:article;value:435975]

"Stejně jako to bolí, tak to je trapné a ponižující. Mám problémy s močením a na sex jsem mohl zapomenout úplně," vzkázal poškozený muž.

Ještě znepokojivějším případem se nedávno zabývala policie v USA. Do rukou se jim dostal lidský penis, který našel prodavač z čerpací stanice v jejím okolí. Nález patrně souvisel se smrtelnou nehodou z konce ledna, při které několik aut přejelo motorkáře. 

Motorkáři vlétla do helmy vosa a havaroval. Při incidentu přišel o nohu (06/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.