Nejhorší muzeum voskových figurín je kousek od Česka. Vysmívá se mu celý svět

Politici, sportovci, herci i fiktivní postavy. Lákavou podívanou chtělo nabízet muzeum voskových figurín Polonia v polském Krakově. To se ale trochu přepočítalo. Jak píše deník Polsat News, místo chvály sklízí od návštěvníků pořádnou dávku kritiky.

Povědomí o nepovedených figurínách rozšířila jedna z uživatelek sociální sítě TikTok, píše deník New York Post. "Pojďte se se mnou podívat do nejhoršího muzea voskových figurín v Polsku," řekla dívka ve videu, které umístila na sociální síť. Video už vidělo přes 13,5 milionu dalších uživatelů.

[chooze:article;value:482761]

​Lidé se baví zejména nad špatným ztvárněním prince Williama a princezny Kate. Obě figuríny totiž mají k originálu daleko. Britského následníka trůnu někteří dokonce přirovnávají k herci Hughu Grantovi po 20 panácích. "Princ William mě vyděsil svým úsměvem," napsal jeden z uživatelů. "Vypadá, jako by ho něco svědilo, ale nemohl se poškrábat," řekl další.

@beckablackburn4 I couldnt tell if this was a real wax museum ? wait until the end #krakow #krakow23 #poland #fail #funny #viral #waxmuseum ♬ Funny Song - Cavendish Music

Ostatní se ale baví i nad podobiznou bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, jehož oči prý vypadají jako kohoutí. Postava Jacka Sparrowa z filmové série Piráti z Karibiku zase prý vypadá, že má žloutenku. "Nepovedeným podobiznám prince Williama a jeho manželky princezny Kate se ale nikdo nevyrovná," shodují se lidé.

Ti na sociálních sítích také žertují, že muzeum je "levnou verzí" londýnského slavného muzea voskových figurín Madame Tussaud. Podle dalších je výstava "tak špatná, že ji musíte vidět".

Ústecké muzeum láká na 3D fotky. Jde o unikáty z minulého století:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.