Česko má druhého nejsilnějšího hasiče světa. Gratuloval mu i Schwarzenegger

Stodvacetikilové sudy dostal nad hlavu 10krát během minuty. Běhal na čas se dvěma kufry po 110 kilech, zvedal do výšky hydrant. Dvěstěčtyřicetikilovou činku zvedl 12krát a do schodů musel dostat 160kilové závaží. Dohromady musel Jan Pipiš – druhý nejsilnější hasič světa v kategorii do 105 kg – zvládnout osm náročných disciplín.

"Bylo nás tam sto. Nikdo nevěděl, proti čemu stojíme. A po první disciplíně se mi podařilo držet první příčky," popsal svůj vstup do závodu Pipiš.

Všechny soutěžící bedlivě sledovala a povzbuzovala ikona kulturistiky, herec, politik a zakladatel soutěže Arnold Schwarzenegger. "Všichni jste vítězové! A velcí, velcí hrdinové! Jsem na vás pyšný! Miluju vás všechny!" vzkázal Schwarzenegger účastníkům závodu. "Já hraju akční hrdiny ve filmech, ale tihle chlapi jsou ti opravdoví hrdinové," prohlásil.

[chooze:article;value:470574]

"Hasiče má v obrovské úctě. Měli jsme tam asi 70 000 diváků, takže to byla úplně neskutečná atmosféra," dodal k závodu Pipiš.

Předáním medaile se českému hasiči splnil jeho životní sen. "Stiskl mi ruku a řekl, že mi gratuluje. A já jsem mu řekl, že inspiroval můj život," vzpomíná úspěšný požárník na velký den. Podle jeho přátel je to vítězství všech hasičů a siláků v Česku.

Kromě Arnieho si na českého hasiče udělali čas i další legendy, třeba král kulturistiky Ronnie Coleman či Eddie Hall – první člověk na světě, který v mrtvém tahu zvedl půl tuny.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.