Rusové konečně přiznali: Musíme válku rychle ukončit, Ukrajina má navrch

Nechvalně proslulá moderátorka ruské státní televize Rossija 1 Olga Skabejevová si v pondělí večer pořádně naběhla. "Na čí straně je teď čas? Na ukrajinské, nebo naší?" zeptala se svého hosta. Odpověď vojenského experta Michaila Chodarjonoka ji nepotěšila.

"Mně se zdá, že s každou dodávkou, každým přesunem západního arzenálu získává ukrajinská armáda další ofenzivní, operativní a útočné kapacity. Takže čas je teď na jejich straně," prohlásil Chodarjonok.

[chooze:article;value:493389]

Bývalý důstojník hlavního štábu ruské protivzdušné obrany má za to, že Moskva by měla "speciální vojenskou operaci" co nejrychleji přerušit. "Podle mého názoru potřebujeme tenhle konflikt ukončit, co nejdřív to bude možné," dodal ve vysílání.

Válka na Ukrajině trvá už přes rok a podle amerických odhadů si vyžádala přibližně 100 tisíc životů na každé ze znesvářených stran.

Servítky si nebral ani propagandista Sergej Michejev v pořadu moderátora Vladimira Solovjova na stejné televizní stanici. "Pokud budeme na bojišti postupovat tímto způsobem a stejnou rychlostí, vy ani já se nedožijeme toho, že uvidíme nějaké úspěchy," zhodnotil dosavadní postup ruské armády. 

Chodarjonok kroky Kremlu nekritizoval poprvé, pusu na špacír si na ruské poměry pustil i loni v květnu, připomněl portál CNN. "Největším problémem naší vojenské a politické situace je, že jsme v totální geopolitické izolaci. A celý svět je proti nám, i když si to nechceme přiznat," řekl tehdy.

Rusko má pět kandidátů na prezidenta, Putin mezi nimi není:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.