Pekarová ukázala slib, který bude Pavel podepisovat. Lidé kritizují písmo. ANKETA

"Přípravy na složení slibu prezidenta republiky vrcholí," připomněla na twitteru předsedkyně Sněmovny. Ukázala tedy dva dny před inaugurací Petra Pavla slavnostní set pro prezidentský slib. 

https://twitter.com/market_a/status/1633008636355043328

"Autorem desek je Karel Matějka, písmo na slavnostním archu vytvořila Petra Dočekalová. Jsem moc ráda, že jsme takto mohli podpořit mladé umělce," uvedla Pekarová Adamová.

Vzhled písma se ale mnoha lidem nezalíbil. "Takhle vypadá slib? To bude podepisovat Šáša Krusty? A podpisové archy pod zákony budou dělat v mateřské školce z Horní Dolní?" zeptal se jeden z nich. "Obdobný font a styl jsme používali pro úvodní tajnou zprávu k táborové hře," poznamenal další.

[chooze:article;value:493695]

Odkazují také na to, že podpisové archy předchozích českých prezidentů měly o hodně obyčejnější písmo. Části lidí se ale právě proto podpisové archy líbí. "Super! Vím, že někdo by to raději viděl sterilním arielem, stejně jako je sterilní svět okolo nich, ale tohle se fakt povedlo," prohlásil na twitteru Tomáš.

"Důležitější než to, jakým písmem je připraven prezidentský slib, je hlavně, aby byl správně. Ne jako před deseti lety, kdy Poslanecká sněmovna připravila Miloši Zemanovi text slibu s chybou," připomněl pro TV Nova bývalý mluvčí Václava Havla a expert na etiketu Ladislav Špaček.

[chooze:poll;value:d2cbfceb1e98127dbc780972287d6b818b658fd6;layout:tn_nova]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.