Trump vyhrožuje třetí světovou válkou. Boje na Ukrajině prý vyřeší za jediný den

Donald Trump vystoupil o víkendu na největším pravicovém a konzervativním shromáždění ve Spojených státech (CPAC), které bylo plné jeho příznivců. Těm bývalý prezident USA představil své velkolepé plány.

Trump prý mimo jiné zvládne ukončit válku na Ukrajině za maximálně jeden den. "Než vůbec dorazím do Oválné pracovny, tak nechám urovnat katastrofální válku mezi Ruskem a Ukrajinou. A nezabere mi to déle než jeden den. Vím přesně, co každému z nich říct. Vycházím s nimi," chlubil se Trump vztahy s Vladimirem Putinem a Volodymyrem Zelenským, uvedl deník The Mirror.

​Bývalý prezident si je prý také jistý, že jako jediný zvládne zabránit třetí světové válce. "Budeme mít třetí světovou válku, pokud se něco rychle nestane," řekl Trump v části svého projevu kritizující americkou pomoc Ukrajině. "Jsem jediný kandidát, který může dát tento slib: zabráním třetí světové válce," dodal. 

[chooze:article;value:492678]

Trump ovšem zatím nemá kandidaturu do Bílého domu jistou. Na akci CPAC sice získal podporu 60 % účastníků, což ale nemá příliš vypovídající hodnotu. Konferenci se totiž přezdívá Trumpfest nebo TPAC kvůli silné protrumpovské atmosféře.

Podle amerických médií nicméně Trump v poslední době popularitu spíše ztrácí. Bývalému prezidentovi škodí neúspěch republikánů v loňských volbách do Kongresu a vyšetřování hned několika možných trestných činů. V průzkumech tak nyní zaostává za svým možným vyzyvatelem, floridským guvernérem Ronem DeSantisem. Do boje se už oficiálně zapojila také další republikánka, bývalá americká velvyslankyně při OSN Nikki Halyeová.

Loni zemřela Trumpova první žena Ivana, která po sobě zanechala ohromné jmění. Jediný z jejích nejbližších, kdo nic nedostal, je právě Donald Trump:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.