PŘEDPOVĚĎ: Zima se ještě neloučí! Týden bude deštivý, na horách nasněží

"Kolem tlakové níže nad severovýchodní Evropou a Skandinávií bude do střední Evropy proudit studený vzduch od severozápadu. Od středy začnou ovlivňovat počasí u nás frontální systémy od západu," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy se objeví sněhové přeháňky. Počítat musíme ale i s deštěm. Noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až 4 °C. Přes den naměříme maximálně 5 °C, na horách bude kolem 3 °C.

[chooze:article;value:492439]

Úterý bude zatažené až oblačné, na horách bude sněžit. V nižších polohách pak během dne začne pršet. V noci teploty spadnou až na 3 °C, během dne vystoupí maximálně na 8 °C, na jihu Moravy bude i 10 °C.

Ve středu očekávají meteorologové rovněž zataženo až oblačno. V celém Česku bude sněžit, v nížinách pak i pršet. V noci teploty klesnou na 2 °C, přes den se vyšplhají maximálně na 5 °C, v jižní polovině území mohou rtutě teploměrů vystoupit až k 9 °C.

Čtvrtek bude ve znamení zatažené až oblačné oblohy. Ze skříní budeme muset vytáhnout deštníky, protože bude pršet. Noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až 3 °C, přes den mezi 3 až 7 °C, na jihu naměříme i 9 °C.

Také další dny budou zatažené až oblačné s deštěm a místy i se sněhovými přeháňkami. V noci se teploty sníží na 3 °C, přes den budou dosahovat 8 °C, místy bude dokonce i 12 °C.

Počasí přilákalo o víkendu na hory davy běžkařů. Více se dozvíte v následující reportáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.