Německá firma nabírá zaměstnance. Za kouření marihuany nabízí až 200 tisíc

Someliéra marihuany shání společnost Cannamedical Pharma. Firma z Kolína nad Rýnem se zabývá distribucí léčebného konopí. "Už léta jsou pro nás názory pacientů na naše produkty jednou z nejdůležitějších informací," tvrdil polskému zpravodajskému webu Polsat News obchodní ředitel společnosti Burak Seckinok. "Tady samozřejmě hraje velkou roli kontrola kvality," dodal.

Firma má mít podle inzerátu zájem o kvalifikované zaměstnance, kteří vynakládají veškeré úsilí na vznik těch nejkvalitnějších léků. A právě kvalifikace má hrát ve výběrovém řízení důležitou roli. Pouhé rekreační uživatele, kteří si potají užívají omamných účinků drogy, totiž firma nepřijme.  

Povolení konzumovat konopí mají v Německu pouze nemocní lidé, kteří jej potřebují například kvůli bolestem či dalším potížím. Budoucí ochutnavači se tak budou rekrutovat z jejich řad. Dále by měl mít someliér dobré znalosti látek obsažených v konopí, tedy nejlépe přírodovědné či zemědělsko-průmyslové vzdělání.

[chooze:article;value:489243]

"Hledáme někoho, kdo by pravidelně kontroloval standardy u našich pěstitelů v Austrálii, Kanadě, Portugalsku, Makedonii nebo Dánsku. V Německu by pak měl kontrolovat kvalitu výsledného produktu," doplnil pro německý deník Bild ředitel společnosti David Henn.

Zájem o pozici je podle společnosti velký. I přes přísné podmínky se na ni přihlásilo přes 300 lidí. Příjemným bonusem je také plat, který má být až 100 000 eur ročně, v přepočtu tedy skoro 200 tisíc korun měsíčně.

Pokud byste náhodou přísné podmínky splňovali a chtěli se na tuto pozici přihlásit, máte už nejspíš smůlu. Výběrové řízení totiž pokročilo do další fáze a nabídka zaměstnání ze stránek firmy zmizela.

Legalizaci konopí projednávala česká vláda na konci loňského roku: 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.