Rodinný dům v Orlové zachvátil požár. Hasiči z ohně vytáhli čtyři lidi

Hrozivě mohl skončit požár, který v pátek pozdě večer zasáhl rodinný dům v Orlové v Moravskoslezském kraji. Krátce po půl desáté večer tam v městské části Poruba začalo hořet. Požár vypukl v jednom z pokojů domu.

Na místo hned vyjeli hasiči z několika okolních obcí. Kromě profesionálních jednotek z Orlové a Karviné pomohli se zkrocením ohně také dobrovolní hasiči z orlovských částí Poruba a Město.

[chooze:article;value:492955]

Naštěstí se hasičům podařilo požár zkrotit rychle. "Požár dostali pod kontrolu přibližně za 20 minut od zahájení zásahu. Nasadili jeden vodní proud. Další zhruba půlhodinu zabrala celková likvidace," sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Štěstí v neštěstí měli čtyři lidé, kteří se v okamžiku požáru nacházeli v domě. "Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jednalo se o tři muže a ženu ve věku od 34 do 44 let. Nadýchali se zplodin hoření, jeden z mužů navíc utrpěl popáleninu v obličeji. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jsme je transportovali do nemocnic v Havířově a Karviné," upřesnil mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Co přesně oheň způsobilo, vyšetřovatelé hasičů stále zjišťují.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.