Míšu omylem střelil policejní instruktor. Dívka (20) bude mít doživotní následky

Velkou tragédií skončil středeční výcvik nových kadetů na Akademii Policejního sboru v Bratislavě. Při tréninku střelby instruktor omylem postřelil jednu z rekrutek. Ta s těžkým zraněním skončila v nemocnici.

Dívka byla podle informací portálu tvnoviny.sk studentkou prvního ročníku. Střela ji měla zasáhnout do zad. Záchranáři zraněnou kadetku převezli do nemocnice na Kramárech v Bratislavě. Tam ji čekalo vyšetření, které mělo určit, jestli kulka zasáhla míchu.

Dívka se aktuálně nachází v umělém spánku a její stav je velmi vážný, informovala ve čtvrtek odpoledne TV Markíza. Podle informací portálu topky.sk bude mít 20letá Michaela po nešťastné události doživotní následky. Střelba měla způsobit roztříštění 12. hrudního obratle, čímž došlo i k přerušení míchy a roztržení levé plíce. Michaela tak měla mít problémy s dýcháním a ochrnuly jí nohy. 

[chooze:article;value:492694]

"Zraněná žena je hospitalizována na traumatologickém oddělení a je pod stálým dohledem lékařů," sdělila ke zdravotnímu stavu dívky mluvčí nemocnice Eva Kliská.

Podle prvotních informací se incident stal tak, že se mezi slepé náboje, které instruktor i rekruti používali při tréninku, připletl ostrý náboj. Jak se však mezi náboje dostala skutečná munice, se zatím neví. 

Policie už zahájila trestní stíhání za přečin ublížení na zdraví. "Dosud nebylo vzneseno obvinění konkrétní osobě," upozornila sdělila krajská policejní mluvčí Jana Šimunková.

Podle rektorky akademie Lucie Kurilovské byl Vladimír Š. zkušeným instruktorem, který na akademii působí dlouhá léta. "Jde o úplně ojedinělý případ. Je to 50letý instruktor, který se dlouhé roky věnuje výcviku v rámci střeleb i zadržení pachatele. Je maximálně zkušený a patří mezi ty nejlepší," uvedla.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.