Korunovace Karla III. se blíží. Princ George má mít speciální roli

Karel III. je králem Velké Británie už od září, ale korunovace ho teprve čeká. Slavnost proběhne o víkendu 6. a 7. května a přípravy na velkolepé oslavy jsou už teď v plném proudu. Princ William s manželkou Kate nyní řeší, jakou roli bude mít během korunovace devítiletý princ George, jejich nejstarší syn a následník trůnu. 

O roli mladších dětí královského páru, tedy sedmileté Charlotte a čtyřletého Louise, je přitom podle deníku The Telegraph jasno. Celé slavnosti by se měli zúčastnit jen jako diváci a neměli by mít během korunovace žádný úkol. Nejstarší George, který je po otci druhý následník britského trůnu, ale zřejmě nějaký důležitý úkol dostane.

[chooze:article;value:491428]

​Podle expertů se chce královská rodina po vlně skandálů, které se týkaly především prince Harryho a prince Andrewa, zaměřit na hlavní linii rodu. Záběry z Westminsterského opatství, kde proběhne ceremoniál, by se tak měly soustředit především na krále Karla III. a budoucí panovníky prince Williama a George. 

Karlova manželka Camilla navíc prý chce, aby jejích pět vnoučat drželo baldachýn, zatímco bude pomazána svatým olejem. Podle zdrojů z paláce by bylo ale velmi nevhodné, aby Camilly vnoučata měla důležitou roli, ale králova vnoučata ne. Potomci Camilliných dětí jsou ale ve věku 13 až 15 let, zatímco Karel má mnohem mladší vnoučata. Nejmladší Lilibet budou v červnu teprve dva roky. Její účast na korunovaci se ale nepředpokládá. Kate s Williamem také nyní vymýšlí kompromis, aby toho na devítiletého George nebylo příliš.

Během korunovace královny Alžběty II. v roce 1953 byl tehdejší následník trůnu usazen na velmi důležité místo mezi královnu matku a svou tetu princeznu Margaret. Malému princi ale tehdy byly jen čtyři roky a důležitý úkol mu svěřen nebyl. 

Mezi Williamem a Kate to i po letech zřejmě klape. Kate se na veřejnosti neudržela a porušila protokol:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.