Ostatky pohřešovaného mladého Argentince našli rybáři v břiše žraloka

Dvaatřicetiletý otec tří dětí Diego Barría zmizel před deseti dny v patagonské provincii Chubut. Naposledy ho viděli, jak jede večer ve své milovaném terénním voze připomínajícím džíp po pobřeží. Domů však nedorazil, uvedla agentura AP.

Následovalo rozsáhlé pátrání na zemi, ve vodě i z vrtulníku, které po dvou dnech vedlo k nálezu havarovaného auta na pláži. Moře pak vyplavilo utrženou sedačku a řidičovy sluneční brýle.

Děsivé rozuzlení přišlo v neděli. Rybáři chytili poblíž místa, kde se našlo auto, tři žraloky a při kuchání objevili v žaludku jednoho z nich část lidských ostatků.

[chooze:article;value:490881]

​Policisté změť kusů masa a kostí převezli do márnice, kde zoufalá manželka poznala Diegovo tetování na předloktí zbytku ruky, popsal deník El País.

Totožnost musí ještě potvrdit test DNA. Zbylé ostatky dál hledají potápěči i pátrači s cvičenými psy.

Ulovený žralok hejnový (též psohlav obecný) byl dlouhý metr a půl. Tento druh není člověku nebezpečný a nemohl Diega napadnout. Vyšetřovatelé považují za nejpravděpodobnější verzi nešťastné události havárii terénního auta, při které řidič vypadl z vozu a jeho bezvládné tělo vtáhla do moře přílivová vlna.

Policisté rovněž zjišťují, jestli se na bouračce nepodílelo ještě nějaké další vozidlo. Úplně nevyloučili ani možnost, že někdo Diega zabil a hodil do moře.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.