Zima se nevzdává, mráz ještě zesílí. Mírně se oteplí jen uprostřed týdne

Rána během tohoto pracovního týdne budou i nadále poměrně mrazivá, teploty přes noc budou klesat hluboko pod bod mrazu. Vůbec nejchladněji bylo v pondělí v Krušných horách a v Krkonoších. Nejnižší teplotu naměřila stanice Rolava, a to 15,5 °C. Další velmi chladné místo bylo na Luční boudě, kde měli 10,8 °C.

Největší mráz máme ale podle meteorologických modelů očekávat v noci na úterý, kdy teploměry mohou ukázat i v nižších polohách až 9 °C. Objeví se i sněhové přeháňky, a to zejména na horách.

[chooze:article;value:492127]

Denní teploty se ale během týdne mohou šplhat poměrně vysoko. Naměřit můžeme až 7 °C. Takové počasí nás čeká podle meteorologů i uprostřed pracovního týdne, nejtepleji přes den by mělo být ve středu a ve čtvrtek.

Poté se začne opět citelněji ochlazovat a pocítíme to už v pátek. Ocení to zejména provozovatelé lyžařských areálů, kteří budou moci opět zasněžovat, aby už o víkendu mohli nabídnout veškerý lyžařský servis. Noční mrazy o víkendu sice trochu poleví, i tak by rtuť teploměru neměla klesnout pod 5 °C. Na většině území ale bude sněžit. Na horách pak meteorologové očekávají sněžení trvalejší.

Počasí přeje i zimním sportům. Podívejte se, jaká se situace na horách:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.