Pár seniorů napadli v americkém San Antoniu psi. Muž zemřel, žena je v kritickém stavu

Podle informací CNN byl pár napaden krátce poté, co vystoupil z auta před domem svého příbuzného. Psi také zranili jednoho člena rodiny jejich příbuzného a pokousali i jednoho ze záchranářů, který se snažil zvířata útočící na seniory odehnat. Podle policistů psi utekli ze dvora poblíž domu příbuzných.

V souvislosti s útokem psů byl zatčen 31letý Christian Alexander Moreno, který nyní čelí obvinění z trestného činu útoku nebezpečného psa, který způsobil smrt a zranění starší osoby, uvedla policie v San Antoniu ve svém prohlášení na Facebooku. Podle šéfa hasičů v San Antoniu Charlese Hooda je hospitalizována 74letá žena v kritickém stavu.

[chooze:article;value:457163]

Psi, kteří napadli pár seniorů, byli američtí stafordšírští teriéři, což je jedno z několika plemen, která se podle Shannon Simsové z veterinární služby v San Antoniu řadí do širší klasifikace pitbullů.

https://twitter.com/CNN/status/1629632453823348737?cxt=HHwWgoC2yaSFz50tAAAA

Velitel hasičů popsal, že záchranáři, kteří se snažili obětem útoku pomoci, museli zvířata odhánět, přičemž proti těmto pitbulům použili požární sekyry. Jednoho z jeho mužů dokonce pes kousl do nohy.

Psi byli následně odchyceni a skončili v péči Animal Care Services. Podle prohlášení instituce zveřejněného v sobotu byli utraceni. Společnost Animal Care Services dále uvedla, že stejná zvířata už byla předmětem předchozí stížnosti. "Tato zvířata už byla zapojena do podobného incidentu před dvěma lety," řekl Simsová a dodala, že agentura tehdy nebyla schopna zabránit jejich propuštění, protože poškozený odmítl podat místopřísežné prohlášení o útoku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.