Žena si přišla na pořádný balík. Starý iPhone prodala za téměř 1,5 milionu

Skladovat staré mobily se může vyplatit. To dokazuje nedělní aukce, ve které bylo možné získat ještě nerozbalený iPhone první generace. A částka, za kterou se vydražil, překvapila i odborníky, píše portál BBC.

Zájemce totiž za něj dal neuvěřitelných 63 356 dolarů (v přepočtu přes 1,4 milionu korun). To je více než 105násobek jeho prodejní ceny. "Objevit originální a první model z roku 2007 ještě v neotevřeném balení je skutečně pozoruhodné," řekl Mark Montero z aukční síně LCG Auctions.

[chooze:article;value:487968]

Dlouhá léta ležel mobil doma Američance Karen Greenové. Ta jej dostala v roce 2007 od svých přátel poté, co získala práci manažerky. Tehdy však měla smlouvu s operátorem Verizon, exkluzivitu na iPhone měla přitom společnost AT&T a Greenová nechtěla riskovat ztrátu čísla ani poplatky za ukončení smlouvy, uvedl portál Business Insider.

Právě proto se krabičku s telefonem rozhodla schovat. Jaký poklad má doma, zjistila až poté, co se podobný kousek prodal za 10 tisíc dolarů (přibližně 222 tisíc korun).

V aukcích se pravidelně prodávají staré telefony za slušné peníze. Záleží však na stavu i typu mobilu. "Cenné jsou například pouze zcela nové a neotevřené první generace iPhonů v bezvadném stavu," vysvětlil Montero.

Například první přenosný telefon od společnosti Motorola se na aukční síni eBay prodává i za necelé tři miliony korun. Jeho původní cena ve Velké Británii se přitom pohybovala okolo 3 000 liber (přibližně 80 tisíc korun).

Mobilní telefony od Applu mají speciální funkci, o které většina uživatelů neví. Podívejte se:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.