Regionální letiště očekávají nápor. Brno a Karlovy Vary spouštějí nové linky

Více cestujících, nové linky, exotické destinace. Regionální letiště ožívají a připravují se na novou sezónu.

"Meziročně plánujeme proti loňskému roku nárůst cestujících zhruba o 10 procent. Už za tři týdny letí první letadla do Egypta," uvedl Jaromír Radkovský, generální ředitel Letiště Ostrava.

V létě mohou cestující s charterovými lety z ostravského letiště navštívit 16 destinací v šesti zemích.

[chooze:article;value:489498]

Některá letiště plánují dokonce více letů než v roce 2019. "Nově i do Afriky, konkrétně na Kapverdské ostrovy, zvyšuje se i počet linek na Kanárské ostrovy," sdělil Radek Lang, vedoucí úseku přepravní provoz Letiště Brno.

"Budeme létat tři, řekla bych, mořské charterové linky. Do Turecka, na Krétu a do Bulharska. Ale snažíme se i o linku pravidelnou do Tel Avivu do Izraele," plínuje jednatelka karlovarského letiště Alice Justina Undus.

[chooze:article;value:490648]

Do budoucna by karlovarské letiště rádo spolupracovalo s vícero leteckými společnostmi. Proto ale nejprve bude muset zmodernizovat svou přistávací dráhu.

Popularitu regionálních letišť zaznamenaly i tuzemské cestovní kanceláře, které se na ně stále více zaměřují. "Po cestování je veliký hlad. A samozřejmě z hlediska pohodlí řeší lidé i to, odkud poletí a pokud mají nabídku z regionu, tak samozřejmě využívají nabídku z regionu," konstatoval Jan Papež z Asociace cestovních kanceláří.

Novinku pro nadcházející sezonu chystá i letiště v Českých Budějovicích, odkud se bude létat na Rhodos a do turecké Antalye.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.