Putin klidně rozpoutá třetí světovou, odhalil podle expertů jeho projev

Putin se ani tentokrát nevyhnul vyhrožování nukleárním arzenálem. Podle bezpečnostního experta Keira Gliese sice nevolil tak agresivní rétoriku jako v minulosti, pořád ale bylo patrné, že se snaží zastrašit Západ. Upozornil na to portál Mirror.

"Ve svém projevu se opíral o klíčové fráze z ruské vojenské doktríny, která klade důraz na nepřímé výhrůžky jaderným útokem v případě, že Rusko na Ukrajině prohraje," řekl Glies.

Ruský prezident svaloval vinu za boje na Ukrajině na západní země, on sám přitom před rokem vydal rozkaz k invazi. "Řekl, že volání po strategické porážce Ruska na Západě znamená, že chce z lokálního konfliktu udělat globální. Pak by podle něj Rusko muselo adekvátně odpovědět, protože by byla ohrožena jeho existence. To je hlavní kritérium ruské doktríny skutečného použití atomových zbraní," pokračoval expert.

[chooze:article;value:491182]

​Takový scénář by podle něj mohl vést ke třetí světové válce.

"Je to zakódovaná zpráva, která má za cíl odradit západní státy od podpory Ukrajině, která Kyjevu pomáhá čelit Rusku," uzavřel Glies.

Putin veřejně vystoupil po dlouhé době. Proslov přednesl před ruským parlamentem a v sále navzdory jeho předesílané závažnosti panovala uvolněná atmosféra, píše Daily Record. Mnozí z přítomných byli před příchodem šéfa Kremlu vysmátí od ucha k uchu a fotili si hromadná selfie.

Končíme s dohodou o jaderném odzbrojování, prohlásil Putin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.