Strážník z Lipníku je bez práce a hrozí mu vězení. Po útoku odmítl test na alkohol

Minulý týden se na sociálních sítích začalo ve velkém šířit video, na kterém je vidět ostrý zákrok strážníků z Lipníku nad Bečvou. Nahrávka zachytila, jak kopou do muže na zemi a šlapou na něj. Jeden z hlavních aktérů videa už kvůli incidentu přišel o práci.

"Mohu potvrdit, že od zítřka nebude naším zaměstnancem. Po incidentu se odmítl podrobit dechové zkoušce na přítomnost alkoholu," uvedl pro přerovský Deník v pondělí 20. února místostarosta města Ondřej Vlček. "Případ druhého strážníka, který na místo přivolal záchranku kvůli odvozu opilého muže, jsme zatím v pracovně-právní rovině neuzavřeli," dodal.

[chooze:article;value:487926]

​Starosta města Miloslav Přikryl, místostarosta Ondřej Vlček i vrchní strážník Městské policie v Lipníku Pavel Maloch vydali společné prohlášení, ve kterém napadení z 11. února odsoudili.

"Způsob vedení zákroku strážníků nebyl správný a profesionální a byl také naprosto nepochopitelně provázen vulgárními výroky. Takové chování důrazně odsuzujeme, neboť velmi poškozuje do této doby dobrou pověst naší městské policie. Jsme přesvědčeni, že se jednalo o osobní selhání," uvedla trojice ve společném stanovisku.

Incident, který se odehrál v Lipníku nad Bečvou, šetří státní policie. "Zahájili jsme ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby, za což podle trestního zákoníku hrozí odnětí svobody od jednoho roku do pěti let nebo zákaz činnosti," sdělila TV Nova mluvčí policie Miluše Zajícová.

Agresivní zákrok se měl odehrát v odpoledních hodinách u takzvaného "krmítka" pod nadjezdem, kam vyjíždějí hlídky k opilcům poměrně často. Půlminutový videozáznam zásahu pořídil jeden ze svědků události.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený CZECH.POLICIE?? (@czech.policie)

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.