"Proč jsme toho dědka nezabili?" Rusové zuří kvůli cestě Bidena do Kyjeva

Rusové jsou rozladění z Bidenovy cesty do Kyjeva, kde strávil rovných šest hodin jednáním s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Nechvalně proslulá moderátorka televize Rossija 1 Olga Skabajevová se s naprosto vážnou tváří ptala, proč Kreml nedal pokyn šéfa Bílého domu zavraždit.

"Američané se zjevně domnívají, že neplánujeme na nic reagovat, takže svého Bidena poslali na Ukrajinu. Nebo jim dal někdo bezpečnostní záruky?" rozčílila se ve svém propagandistickém pořadu.

Kladná odpověď od jednoho z hostů ji rozběsnila ještě víc. "Takže likvidace Bidena je příliš, ale vyhrožování Putinovi je v pohodě, vyhození Nord Streamu do povětří je taky v pohodě? Nemluvím tady o hájení případné agrese, mluvím o logice, ta je kde?" zvyšovala Skabajevová hlas.

[chooze:article;value:490906]

"Když zlikvidujeme Bidena, kdo ho nahradí? Kamala Harrisová? Biden, navzdory svojí demenci, má alespoň nějaké smysly a zábrany, kdežto ta nemá už vůbec žádné. To, co jí Blinken a Sullivan řeknou, to udělá. Nemá jakýkoliv vlastní názor," vysvětlil jí respondent. Kamala Harrisová je americká viceprezidentka, Anthony Blinken pak ministr zahraničí a Jake Sullivan je poradce pro národní bezpečnost.

Washington předtím, než Biden do Kyjeva vyrazil, o cestě stručně informoval Moskvu, aby se předešlo "nedorozuměním", upozornila agentura AP. Ruská strana měla Američanům skutečně zaručit, že v době Bidenova pobytu nedopadne na území Kyjeva jediná raketa.

Nevybíravými přídomky Rusové častují Bidena i v internetových diskusích. Pod zprávou agentury RIA Novosti o prezidentově příjezdu jsou útočných komentářů stovky.

[chooze:article;value:490402]

"Ten dement ani neví, kde je. Fuj! Potomek irských přeživších anglosaské genocidy přišel do starověkého ruského města, aby dodal zbraně pro genocidu Rusů," napsal jeden z diskutérů. "Biden vypadá velmi překvapeně! A muže, se kterým se mazlí, si nejspíš nepamatuje?" dodal další.

"Samozřejmě, že se nebál tam jet. Možná si myslíte, že Biden o něčem rozhoduje. I kdybychom ho sestřelili, nic by to nepřineslo, nic by se nezměnilo. To Putin necestuje z pochopitelných důvodů. Na rozdíl od Bidena zodpovídá za svůj stát," komentoval jiný uživatel.

Biden navštívil Zelenského v prezidentském paláci:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.