Maxíci to rozjeli ve velkém. Na populární skupině vyrůstaly některé celebrity

Skupina s písněmi pro děti Maxim Turbulenc se nerozešla v dobrém, ale dva ze tří původních členů Pavel "Kyklop" Vohnout a Petr "Pancha" Panocha se nenechali odradit a v nové sestavě pokračují dál coby Maxíci. Vzali k sobě ale nového parťáka, dlouholetého kamaráda Přemysla Šemíka Stoklasu.

Fanoušci a nabité koncertní šňůry jim naštěstí zůstali. "Vždyť to dělám profesionálně už 30 let. Jinak to dělám od šesti díky bráchovi. Ten se narodil se strašným hlasovým talentem. Jsem na sebe pyšný, že jsem mezi lidmi, které jsem jako dítě pozoroval a záviděl jsem jim. Pro mě hudba není práce, pro mě je to styl života," řekl na své oslavě Kyklop.

[chooze:article;value:485215]

​Původní složení skupiny si vždy zakládalo na tom, že jsou tlouštíci. Jenže Pavel Vohnout se s nezdravou nadváhou rozhodl v minulosti zatočit. Maxíci už nejsou jen tři obří chlápci. Nejnovější člen Šemík je mezi zbylými členy hubeňourem. "Já jsem na tom špatně. Vypadá to, jako když vedou někam vnuka na víkend," podotkl vtipně Stoklasa.

Na oslavě Kyklopových šedesátin se k řadě gratulantů a hvězdných hostů, kteří i zazpívali, přidal například zpěvák Michal David, zpěvačka Heidi Janků nebo Kyklopův bratr Kamil Emanuel Gott. "S Kyklopem jsme toho prožili moc. On vypadá pořád stejně, nezměnil se. Vypadá na 60 už od doby, co mu bylo 30," směje se Michal David.

[chooze:article;value:489295]

​Umělců, kteří na vypalovačkách této legendární skupiny vyrůstali, bylo na oslavě několik. "Já jsem samozřejmě díky taťkovi také vyrůstala s jejich písničkami. Byly to hvězdy. Asi největší singl Jede, jede mašinka," zavzpomínala Petra Smolíková, dcera Jakuba Smolíka.

"Já jsem na tom jako dítě vyrůstal. Mám obrovský respekt ke komukoli, kdo dělá hudbu. Je to tvrdé řemeslo a jsem rád, že jsem mezi pozvanými a gratulanty. Já bych mu popřál hodně zdraví a dlouhou kariéru. A hlavně ať jsou všichni šťastní a spokojení," uzavřel zpěvák Raego, vlastním jménem Ladislav Pham.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.