Ukrajina má za sebou další sérii útoků. Rusko chystá masivní letecký úder

Sirény se v noci opět rozezněly po celé Ukrajině. Nejdramatičtější to bylo na západě země. "Další ruský vzdušný útok, v noci vyslali drony a rakety. Bohužel jsou zásahy na severu a západě Ukrajiny a také v Dněpropetrovské a Kirovohradské oblasti," oznámil vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak.

Zemí se ozývaly i četné exploze. Podle úřadů nejsou hlášeni mrtví ani zranění. Jedna ze střel zasáhla průmyslovou oblast ve Lvově a způsobila požár. Rusko vypálilo podle Ukrajinců 32 střel s plochou dráhou doletu.

Podle západních tajných služeb se Rusko chystá v příštích dnech na mohutný letecký úder. Údajně shromažďuje u hranic Ukrajiny velké množství stíhaček.

[chooze:article;value:489630]

​Americký Institut pro studium války tvrdí, že i Ukrajina má šanci zahájit rozsáhlou protiofenzivu. Ovšem jen za předpokladu, že ji bude Západ nadále podporovat. "Naši obránci se velmi těší na švédskou pomoc, kterou je jeden z nejsilnějších dělostřeleckých systémů. Našim vojákům rozhodně pomůže," poděkoval prezident Volodymyr Zelenskyj.

Podle průzkumu britského deníku The Guardian věří až 61 % Evropanů, že Ukrajina zvítězí. V Německu ale v ruskou porážku věří jen polovina obyvatel.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.