Zvýšit daň z nemovitosti? Proti zahraničí je směšně nízká, tvrdí některé celebrity

V Česku se hojně diskutují plány, které zvažuje vláda, aby snížila deficit státního rozpočtu. Mezi ty patří také zvýšení věku odchodu do důchodu a zvýšení daně z nemovitosti. Lidé se kvůli tomu rozdělili na dva tábory a to platí i o celebritách. Herečka Zlata Adamovská a zpěvačka Marie Rottrová se případnému zvýšení daně z nemovitosti nebrání, podle nich je u nás až směšně nízká ve srovnání s ostatními evropskými státy.

Podobný názor má i zpěvák Petr Janda. Pokud prý lidé chtějí, aby stát fungoval, musí do něj i něco vložit. To však razantně odmítl Ivan Vyskočil, vláda prý z lidí akorát tahá peníze a ruší všechno, co jim pomáhalo.

[chooze:article;value:483823]

Naše daň je až směšně nízká

"Já jsem se o dani z nemovitosti bavila zrovna nedávno s jedním Francouzem a říkal, že my máme hrozně malé daně z nemovitosti, proto tu jsou tak drahé byty. Ve Francii jsou sice strašně vysoké daně z nemovitostí, ale právě proto tam tak rychle nerostou jejich ceny. Každý si totiž pořádně rozmyslí, jestli si je koupí, nebo ne," vysvětlila zpěvačka Marie Rottrová, že zvýšení daně z nemovitosti by mohlo Čechům v lecčem pomoci.

"Ony to jsou nepopulární věci, ale upřímně řečeno, když porovnám daň z nemovitosti ve Francii a u nás, tak ta naše je opravdu velmi směšná. Pokud se k tomu bude muset přistoupit, tak to nebude nic nad rámec, který panuje v Evropě," svěřila se redakci TN.cz Zlata Adamovská.

[chooze:article;value:488794]

"Slyšela jsem, že daň z nemovitosti se bude zvyšovat, ale my ji v Česku máme hrozně malou, asi 700. Tím, že se platí jednou ročně, tak by mě to snad nezabilo, doufám," okomentovala s nadhledem legendární zpěvačka Marta Kubišová.

Musíme státu něco vrátit

Podle zpěváka kapely Olympic Petra Jandy je zvýšení daní potřebné. Lidé by totiž měli pochopit, že stát potřebuje peníze, aby se o své občany mohl postarat. Lidé by měli na oplátku vracet to, co dostávají.

[chooze:article;value:474262]

"Stát potřebuje peníze, takže já si myslím, že je to v pořádku. Jestli chceme, aby stát dobře fungoval, musíme mu i něco dát. Já sice nějaké nemovitosti mám, ale podle mě je to užitečné," prozradil redakci TN.cz Petr Janda.

Moc mě to netěší, nemovitosti totiž mám

"To mě netěší, protože nemovitost mám. Takže s tím úplně nesouhlasím, ale to je tak všechno, co s tím můžu udělat. Zvýšení daní má vždy dvě strany jedné mince, někomu pomůže a někomu ublíží," shrnula zpěvačka Heidi Janků.

[chooze:article;value:487065]

Je to kravina!

"Podle mě je to úplná kravina. Vláda se nás snaží jen odřít o peníze. Ruší výhody na jízdném studentům i důchodcům, chce sebrat příspěvky matkám, prostě kradou, kradou, kradou, kde můžou," zaprotestoval proti zvyšování daní Ivan Vyskočil. 

Známý herec dodal, že odmítá, aby vláda brala peníze od chudých rodin. Podle něj je stejně následně pošle na pomoc Ukrajině, proto by žádné daně nezvyšoval.

[chooze:gallery;value:30300]

Jak strávily celebrity Vánoce? Podívejte se na video (12/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.