Sousedka nutí ženu, aby přejmenovala kočku. Uráží to moji víru, tvrdí

Žena sklidila kritiku sousedů poté, co pojmenovala svou kočku po hlavní postavě seriálu Lucifer. Herec Tom Ellis v něm hraje padlého anděla, který se vzepřel Bohu, a byl proto svržen z nebe do pekla, aby se stal jeho vládcem. V židokřesťanské mytologii je postava Lucifera považována za zosobněné zlo.

Jak píše web The Mirror, ačkoliv se kocour jmenuje celým jménem Lucifer, volají na něj jeho páníčci spíše Lucy nebo Lulu. Když se ale přestěhovali do nového domu, ukázalo se, že jméno kočky může být pro některé problém.

[chooze:article;value:485208]

Krátce po přistěhování navštívili ženu a jejího přítele někteří sousedé s dárky na uvítanou. Pár se při setkáních dozvěděl, že v sousedství bydlí i rodina s dcerou, která se také jmenuje Lucy. S její matkou se měla žena už velmi brzy seznámit.

"Matka, která nás předtím nenavštívila a pravděpodobně o kočce slyšela od ostatních sousedů, nám klepala na dveře a žádala, abychom změnili jméno naší kočky," napsala nevěřícně žena na sociální síť Reddit, kde lidé sdílí své příběhy.

Matka Lucy to odůvodnila tak, že její rodina je křesťanská a je pro ně urážlivé spojovat toto jméno s jejich dcerou. Dalším důvodem mělo být to, že rodina je afroamerická a pojmenovat černou kočku podobně jako dítě připadalo ženě rasistické.

Majitelka kočky ženinu prosbu odmítla s tím, že její kočka se tak jmenovala ještě před nastěhováním. Navíc má jít o kočku, která žije výhradně v domě, a sousedé tak nemají šanci slyšet, jak na ni její páníčci volají.

[chooze:article;value:483658]

Když ženin přítel viděl, že je jeho nová sousedka skutečně hodně naštvaná, začal o změně jména pomalu uvažovat. To však jeho partnerka odmítla. Stojí si za tím, že do toho, jak se jmenuje jejich kočka, sousedům nic není a Lucifera nadále oslovuje Lucy.

Na Redditu vzbudil příběh mnoho ohlasů. Většina lidí pár podporovala a souhlasila s tím, že je každého věc, jak pojmenuje své zvíře. "Nemusíte měnit jméno své kočky kvůli někomu, kdo s kočkou v podstatě nikdy nebude," napsal jeden z uživatelů. "Řekněte jim, aby změnili jméno svého dítěte," zněl další z komentářů.

Narodila se první genderově neutrální kočka. Našli ji v Anglii:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.