Zájem Čechů o transplantaci vlasů je enormní! Rozhodnutí nelituji, tvrdí Jozef

Pro transplantaci vlasů se rozhodl i Jozef Pakos. Už ve 25 letech ho trápil úbytek vlasů a kouty. "Začaly mi docela hodně vypadávat vlasy a esteticky mi to začalo vadit," vysvětlil Jozef.

Zákrok proběhl bez komplikací a po několika hodinách bylo hotovo. "Nemohl jsem si určitou dobu mýt vlasy, spát na zádech a vlasová kosmetika byla také omezená," doplnil Jozef.

Svého rozhodnutí prý nelituje. Obzvlášť teď po čtyřech měsících, kdy začíná pozorovat výsledky. "Vlasy už začínají pomalu růst, takže mám z toho radost, že ta operace byla úspěšná a takhle se to podařilo," těší se Jozef.

Do roka by měl mít zase bujnou kštici bez koutů. Efekt ale není trvalý. "Často nestačí jenom jeden výkon. To mužské hormonální vypadávání vlasů je postupný proces," vysvětlil chirurg a specialista na vlasovou problematiku z Perfect Clinic Tomáš Herma.

[chooze:article;value:487893]

V posledních letech je o transplantaci vlasů enormní zájem. Takzvanou plešatost jenom v Česku postihuje asi 50 % mužů. "Teď je opravdu nárůst těchto požadavků, jak ze stran žen, tak mužů. Ta věková kategorie se většinou pohybuje mezi 40. až 50. rokem," sdělil vedoucí lékař v Perfect Clinic Roman Kufa.

Běžná cena transplantace vlasů se v Česku pohybuje kolem 100 až 200 tisíc korun. "Ta standardní ve smyslu nějaké ty střední menší kouty se pohybuje kolem 1 000 až 2 000 štěpů," dodal Herma. "My používáme metodu FUE. To je technika, při které se odebírají vlasové folikuly z části, kde ty vlasy rostou," dodal Kufa.

Za novými vlasy a nižší cenou se jezdí také do zahraničí. "Třeba v takovém Turecku ta lékařská turistika je velký trend," uzavřel Herma. Jen za loňský rok podstoupilo zákrok přes 2,2 milionu pacientů na celém světě. Podle lékařů mají muži velký zájem také o transplantaci obočí nebo vousů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.