Tajemná Žilková mlží o partnerovi: "Slovo ‚přítel‘ mi nepodsouvejte!"

Populární herečka je v jednom kole. Veroniku Žilkovou jsme zastihli zrovna když v pátek čekala se svou mopsicí Coffie na veterině. Kromě toho skáče z jednoho divadelního představení do druhého.

Proč jste se vydali na veterinu?

Máme tři jendoměsíční štěňátka mopsů a já jdu na kontrolu s fenou, protože měla trochu složitější porod. Je to podobné, jako když chodí matky rodičky na prohlídku k lékaři v šestinedělí. Štěňátka se narodila předčasně, když jsem zrovna odjela na dovolenou. A netušila jsem, že mi umře maminka. Porod štěňátek bezvadně zvládla dcera Kordula, zaslouží si pochvalu.

A vy jste zdravotně v pořádku?

Mě netrápí nic. Od rána do večera pracuji a ve volných chvílích se věnuji pejskům.

Jak jste spokojená se svým přítelem Josefem Holomáčem?

Slovo přítel mi, prosím, nepodsouvejte. Takto to píše bulvár. Já nepotřebuji na vše odpovídat, jen říkám, že v mém životě je vše v pořádku.

[chooze:article;value:487273]

Hodně se věnujete práci…

Ve čtvrtek jsem hrála Okno mé lásky ve Stochově. Hrát ji budu dvakrát i v sobotu v Divadle Broadway. Také zkouším nádhernou hru s Vladimírem Morávkem. Napsal ji Lukáš Pavlásek a jmenuje se Já diktátor.

O čem to bude?

Půjde o komediální revue, bude to jakási obdoba současné politické situace. Ale zkoušíme to trochu ve stylu Osvobozeného divadla, kdy Voskovec a Werich před 2. světovou válkou v podobném duchu udělali West Pocket Revue o tehdejším politickém dění ve světě. Když má člověk strach, tak je nejlepší se začít smát. Doufáme, že tato komedie bude diváky velmi dobře přijata. Bude v ní hrát také Milan Peroutka či Tomáš Matonoha.

[chooze:article;value:485971]

Jaká bude vaše role?

Těch bude hned několik. Budu ztělesňovat všechny fatální ženy diktátora od jeho učitelky přes jeho matku, sekretářku až po jeho prostitutku. Ale všechno to jsou sny, o nich ta komedie bude.

Proč zrovna prostitutku?

Jsou to sny diktátora. Když se někdo stane neomezeným vládcem, tak to často znamená, že má nějak potlačené mužství nebo je nějakým způsobem dekadentní. Celá ta hra bude o nesmyslnosti války.

Najdeme tam nějakou analogii s ruským prezidentem Vladimirem Putinem?

Samozřejmě, kvůli němu dokonce ta hra vznikla, protože se před ním celý svět třese. Podobně jako dříve třeba před Hitlerem. Hra je inscenovaná tak, aby zesměšnila všechny diktátory. Premiéru budeme mít 19. dubna, tedy ve stejný den, jako v roce 1927 Voskovec a Werich představili jejich West Pocket Revue. Stejný termín je ale dílem náhody.

 Na něco už jí síly nestačí. Žilková musí kvůli Stropnickému shánět peníze:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.