Vrah Kramný neuspěl. Soud zamítl jeho žádost o obnovu procesu

Naděje na svobodu Petru Kramnému vyhasla. V roce 2016 byl odsouzen k 28letému trestu ve vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě, dodnes ale svou vinu odmítá. Proto požádal o obnovení procesu, o kterém v pátek dopoledne rozhodoval Krajský soud v Ostravě. Ten nakonec návrh zamítl.

Obhájkyně Kramného Jana Rejžková chtěla řízení obnovit na základě nových znaleckých posudků, které podle ní vylučují předchozí závěry, že žena a dívka zemřely po zásahu elektrickým proudem. Státní zástupce Vít Legerský ale tento týden u soudu nové posudky označil za účelové.

[chooze:article;value:477206]

Požádal soud, aby návrh na obnovu řízení zamítl, protože Kramný a jeho obhájkyně nepřinesli žádné nové důkazy, které by mohly změnit původní verdikt. "Nejde o nic jiného než o pokračování obhajoby z původního soudního řízení. Odsouzený používá stále stejné prostředky, je stále omíláno totéž a nepřináší to vůbec nic nového," tvrdí Legerský.

Kramného manželka Monika a dcera Klára zemřely v červenci roku 2013 na dovolené v Hurghadě. První zprávy hovořily o otravě jídlem, pozdější informace naznačovaly, že žena s dívkou pozřely jed. O rok později se na vyšetřování v Egyptě začal podílet tým českých kriminalistů a následná pitva odhalila, že příčinou smrti bylo selhání srdce po zásahu elektrickým proudem.

O obnovu řízení Kramný bojoval od roku 2018.

V roce 2020 soud uložil podmíněný trest dvěma znalcům, kteří podle něj vypracovali posudky zkresleně ve prospěch Kramného:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.