Nezvladatelná psí smečka zaútočila na holčičku. Majitelku vyšetřuje policie

Kousance na zádech i na rukou a šrámy, které se sice jednou zahojí, ale v malé Aničce zůstanou ještě na dlouhou dobu. Na procházce s prarodiči a mladším bráškou zažila peklo. Ani se nenadála a rázem ležela malá Anička na břiše, rukama si kryla hlavu a obličej a proti útoku psů neměla žádnou šanci. "Kdybych k ní nedoběhla tak rychle, že jsem ji vytáhla, tak by se sama od těch psů nedostala," popsala hrůzné chvíle babička Milena Kurelová.

Majitelka psů ale celý vážný incident popírá. "Žádné napadení tam nebylo. Holka má jeden škrábanec a natrženou bundu. To je všechno," prohlásila majitelka psů Helena Hladíková.

[chooze:article;value:483519]

Na smečku a nečinnost úřadů si dlouhodobě stěžují i sousedé paní Hladíkové. Psi například v minulosti málem povalili i jinou pejskařku. Na konflikty a nepříjemné střety s nezvladatelnou smečkou si obyvatelé Strašnic a Malešic stěžují dlouhodobě.

Úřady o problému totiž ví už delší dobu. Vyřešit situaci dříve, než se stane neštěstí v podobě napadení dítěte, ale nedokázaly. "Odbor životního prostředí s ní vede přestupkové řízení," slíbil starosta Prahy 10 Martin Valovič (ODS).

"V tomto případě mám pocit, že úřady zaspaly a věc měli řešit včas a rázněji," myslí si právník Jan Černý. Rodina pokousané Aničky navíc na chovatelku podala trestní oznámení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.