Mladík se na Floridě vloupal do obchodu a nechal tam kreditku na zaplacení

Podivný případ vloupání řešili policisté v Palm Coast před pěti dny. Hodinu po půlnoci tam spustil poplach alarm obchodu na zavřené benzinové pumpě, popsala agentura AP.

Strážci zákona našli známky vloupání a na pultě ležela platební karta se jménem Lantz K. Na kamerových záznamech pak lupiče poznali z předchozího zásahu. Byl jím dvacetiletý řidič, kterému o něco dříve shořelo poblíž pumpy auto.

Nelenili a k ohořelému vozu se vrátili. Mladíka našli u auta i s ukradeným pytlíkem psího žrádla, několika lahvemi vody a dalšími drobnostmi, uvedla na webu televize WFTV 9.

https://twitter.com/WFTV/status/1623788996567437314?cxt=HHwWhMC4qaff7YgtAAAA

Lantz K. se k činu okamžitě přiznal a policistům řekl, že věci nutně potřeboval a platební kartu v obchodě ponechal jako zástavu s tím, že se vrátí a vše zaplatí. "Nechtěl jsem nic ukrást, víte, to je protizákonné," řekl podle AP policistům.

Nebylo mu to však nic platné. Strážci zákona ho zadrželi za vloupání a krádež s tím, že platební karta ponechaná na místě ho nezbavuje odpovědnosti za trestnou činnost. Po deseti hodinách byl mladík propuštěn na kauci 10 tisíc dolarů (zhruba 220 tisíc korun).

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.