Silnice v Sezimově Ústí připomíná polní cestu. Starosta ji opravit nechce

Více než příjezdovou cestu k rodinným domům připomíná spojnice v Sezimově Ústí polňačku nebo tankodrom. Kvůli hlubokým dírám není místy ani kde se vyhnout. Lidé tam žijí u blátivé cesty bez veřejného osvětlení.

"Absolutně je to nezajímá. Mají zájem akorát na tom, abychom se tady pomlátili a pozabíjeli," zlobil se pan Miroslav Černý. Ten žije v ulici už 30 let. Situace se prý zhoršila před dvěma roky, kdy tamtudy začaly na parkoviště projíždět autobusy. Kvůli výmolům už prý přišel i k úrazu a skončil v nemocnici.

[chooze:article;value:488379]

S opakovanou žádostí o běžnou zpevněnou silnici s asfaltovým povrchem u města neuspěl. Starosta podle něho přišel s neakceptovatelným návrhem. "Opraví se to, pokud se tam bude stavět nějaká nová komunikace, aby se na tom podílelo více subjektů. Kdyby to hradilo jenom město, tak si myslím, že v jiných částech města by se cítili dotčení, protože oni si opravu financovali sami," vysvětlil starosta Sezimova Ústí Martin Doležal.

Jedná se o úsek dlouhý zhruba 400 metrů, kde denně projde několik lidí a projede několik aut. A také zmiňované autobusy, které nemají jinou cestu, kudy se dostat na firemní parkoviště.

Město silnici prozatím záplatuje sutí. Jenže záplaty vydrží podle obyvatel jen pár měsíců. Pak se znovu začnou drolit a výmoly se navíc zvětší. Jestli to takhle půjde podle místních dál, neustálé záplatování prý časem město vyjde dráž, než kdyby vybudovalo běžnou komunikaci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.