Řidič neočistil kamion od ledu. Padající kra zranila 12letého chlapce

Dramatické chvíle se odehrály v pondělí dopoledne na silnici u slovenské Sliače. Řidič kamionu zanedbal úklid sněhu a ledu ze svého návěsu a se zabílenou střechou vjel na silnici. Nehoda tak už byla jen otázkou času.

Jeden z kusů ledu, který odpadl ze střechy kamionu, proletěl čelním sklem volkswagenu jedoucím za návěsem. Zdevastované okno však bylo tím nejmenším. Kra zasáhla 12letého chlapce sedícího na sedadle spolujezdce přímo do tváře a zranila ho.

Policie v Banské Bystrici nehodu využila jako varování dalším řidičům. "Připomínáme, že řidiči jsou povinni odstranit z vozidla a z nákladů kusy ledu a sněhu, které by se během jízdy mohly uvolnit," upozornila na facebooku banskobystrická policie.

[chooze:article;value:488250]

Téměř stejná nehoda se stala i na Vysočině. Při projíždění zatáčkou mezi Starým Pelhřimovem a Čížkovem na Pelhřimovsku ze střechy kamionu sklouzl kus ledu. Ten následně spadl přímo na čelní sklo protijedoucího auta.

Výsledkem byla dvě zranění, která utrpěl řidič osobního auta i jeho spolujezdkyně. Řidiče převezli záchranáři do nemocnice, po ošetření ho ale propustili. Spolujezdkyně vyvázla jen s drobnými oděrkami v obličeji.

Škodu na osobním autě policisté odhadují na čtvrt milionu. Policie také vyšetřuje 61letého řidiče kamionu. Podezřívá ho totiž z přestupku v dopravě.

Na fotky z nehody u Sliače se můžete podívat zde:

[chooze:gallery;value:30262]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.