Před námi je týden zalitý sluncem, noci budou ale pořádně mrazivé. VÝSTRAHA

ČHMÚ vydal v neděli varování před silným mrazem. Ten se při vyjasnění a sněhové pokrývce  objeví v noci a ráno zejména v oblasti Českomoravské vrchovině a na severu, severovýchodě a východě území. Teploty budou klesat pod -12 °C minimálně až do středy.

v pondělí se k nám bude od západu nasouvat oblast vysokého tlaku vzduchu, kterou Němci nazvali jako Elisabeth. Převládat bude polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Během odpoledne a večera očekáváme další ubývání oblačnosti až na skoro jasno. Nejnižší ranní teploty budou klesat na -2 až -7 °C, na Českomoravské vrchovině na -9 °C, na sněhové pokrývce bude až -13 °C. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi -2 až 2 °C, pocitově mezi -5 až 1 °C.

​Počasí od úterý do konce týdne, bude psát dost podobný scénář. Pozor na studená rána. To nejchladnější z celého týdne přinese zřejmě úterý. V úterý bude jasno až polojasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností. Noční teploty -6 až -10 °C, ojediněle až -15 °C. Denní teploty -3 až 1 °C. Ve středu bude jasno až polojasno, jen ojediněle zataženo nízkou oblačností. Noční teploty -4 až -8 °C, ojediněle kolem -10 °C. Denní teploty -1 až 3 °C. Pocitově mírně nižší. Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, jen ojediněle zataženo nízkou oblačností. Noční teploty -4 až -8 °C, ojediněle kolem -10 °C. Denní teploty 0 až 4 °C. V pátek bude jasno až polojasno, jen ojediněle zataženo nízkou oblačností. Noční teploty -4 až -8 °C, ojediněle -10 °C. Denní teploty 0 až 4 °C.

Víkend bude slunečný

Žádnou výraznější změnu v počasí nepřinese ani víkend. I nadále bude převládat slunečné počasí, jen po ránu a dopoledne bude zřejmě přibývat míst s nízkou oblačností. V sobotu bude jasno až polojasno, jen ojediněle zataženo nízkou oblačností. Noční teploty -4 až -8 °C. Denní teploty 1 až 5 °C. V neděli bude jasno až polojasno, jen ojediněle zataženo nízkou oblačností. Noční teploty -4 až -8 °C. Denní teploty 1 až 5 °C.

Délka slunečního svitu ve vybraných městech v tomto týdnu  hodin
Praha 47
Karlovy Vary 46
Brno 41
Churáňov 51

Na horách ve všech koutech České republiky vládnou v těchto dnech skvělé podmínky pro lyžování. Tento týden napadlo místy i přes metr sněhu.  

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.