Dárek na Valentýna? Vsaďte na šperk z lásky

Druhým ale vadí jeho komerční pojetí a také argumentují, že svátek lásky už u nás máme – první Máj. Nic to ale nemění na tom, že láska je přece dostatečným důvodem k oslavě kdykoliv. A kde se u nás ten Valentýn vlastně vzal?

Jak to bylo s Valentýnem?

Už dobře známý příběh vypráví o tom, jak se za vlády Claudia II. v Římě nemohli vojáci ženit a kněz Valentýn tak potají oddával zamilované páry. Dne 14. února za to byl popraven. Zčásti pravděpodobně díky anglickému básníkovi Geoffreymu Chaucerovi se pak začal v tento den slavit svátek zamilovaných v anglosaských zemích. A odtud se po Sametové revoluci v roce 1989 postupně dostal i k nám.

Dárek, který přetrvá

Když už si lidé v páru vyřeší, zda tento svátek slavit chtějí, je důležité se shodnout i na jeho pojetí. Bude vám stačit dobrá romantická večeře či kino nebo se chcete i něčím obdarovat? Jako dárek k Valentýnu spousta lidí volí květiny a čokolády. Ty ale obvykle nepotěší obdarovaného na moc dlouho. Zlatnictví KLENOTA nabízí spoustu poctivě vyráběných šperků, které mohou být trvalejší variantou valentýnského dárku.

Romantika jako alfa a omega

Mezi šperky, které jsou žhavými tipy na Valentýna, patří vše z romantického růžového zlata. Tento kov se hodí k plavovláskám i brunetkám a z něj vyrobené šperky působí něžně a žensky. Co tedy obdarovat svou drahou polovičku třeba peckovými náušnicemi nebo sofistikovaným prstýnkem růžové barvy? Když vytáhnete krabičku s takovým šperkem jako překvapení, určitě jí udělá radost.

Všeříkající motiv srdce

Motiv srdce je s láskou pevně spjat. A nenajdete snad žádnou ženu, kterou by srdce darované od srdce nepotěšilo. Srdcové přívěsky nebo jakékoliv šperky se srdcem jsou velmi univerzální ozdobou. Dáma šperk může využít v naprosté většině situací, od běžného pracovního dne po slavnostní večerní událost ke společenským šatům. K takovým se v dekoltu perfektně vyjímají třeba zlaté náhrdelníky se srdcem.

Je libo drahé kameny?

Jestli tušíte, že troška třpytu kamenů není špatný nápad a vaše drahá polovička to ocení, máte v rámci romantického barevného ladění hned několik možnosti. Ženám jemným až éterickým se bude jistě líbit světle růžový morganit. Naopak ženy toužící po něčem tmavším a neobvyklejším může oslovit rubelit nebo turmalín. A milovnice klasiky v podobě diamantu jistě zaujme jeho růžová varianta. Pokud by to na vás ještě stále bylo málo valentýnské, můžete nechat drahokam, ať se třpytí například v náhrdelníku se srdcem.

Inspirovali jsme vás? Ať už se obdarováváte či nikoliv, přejeme vám, ať si se svou druhou polovičkou užijete krásného Valentýna!

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.