Sníh v Česku komplikuje dopravu. Meteorologové zpřísnili výstrahu

Některé části Česka ve středu večer zasáhlo intenzivní sněžení. S komplikacemi se potýkali řidiči na Pražském okruhu, ale i na řadě dálnic. 

Letiště Praha vzhledem k nepříznivým povětrnostním podmínkám nemohlo krátkodobě přijímat lety. "Vzhledem k této situaci došlo k odklonu tří letů. Hlavní přistávací a vzletová dráha byla ve 20:48 otevřena. Letiště je zpět v běžném provozu," uvedla mluvčí Klára Divíšková.

Pražští hasiči v souvislosti se silným větrem zasahovali u tří případů spadlých stromů. "Třeba v Hostivaři jsme odstranili strom, který spadl na zaparkované auto," uvedli.

Ústečtí hasiči zasahovali u DN tří automobilů v Petrovicích na Ústecku.

[chooze:article;value:487590]

Meteorologové kvůli počasí zpřísnili výstrahu. "S ohledem na intenzivní sněžení při přechodu srážkové linie od severozápadu jsme vydali krátkodobou výstrahu na pozorovaný jev. Nasněžit může v dotčených oblastech i kolem tří centimetrů sněhu za velmi krátkou dobu. Pozor zejména na silnicích. Na čele systému budou také nárazy větru až kolem 70 km/h," varoval ve středu večer Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na twitteru.

​Výstraha před silným sněžením s vysokým stupněm nebezpečí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Jihomoravský, Plzeňský kraj a Vysočinu platí do středeční 23. hodiny.

​"Komunikace mohou být nesjízdné, zhoršená dohlednost, možnost vzniku kalamitní situace. Doporučuje se vzít v úvahu možnost náhlého poklesu dohlednosti a náhlé tvorby sněhové pokrývky, přizpůsobit tomu rychlost jízdy. Sledovat předpověď počasí a dopravní zpravodajství," doporučil ČHMÚ.

Česko ochromilo vydatné sněžení:

Až do čtvrteční 18. hodiny pak platí varování před závějemi. Týká se vyšších poloh Libereckého, Královéhradeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Až do čtvrtka platí i další výstrahy s nižším stupněm nebezpečí, které varují před větrem, sněhem či sněhovými jazyky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.